72313 2009 Chivite Selección Especial Finca de Villatuerta

Ett nytt år och nya spännande viner på Boxtoppen.se. Veckans vin är ett mustigt spanskt vin med influenser av såväl moderna som klassiska vinifieringsmetoder.


Chivite Selección Especial Finca de Villatuerta 72313 storRedan 1647 lade Juan Chivite grunden till Bodegas Chivite när han köpte sin första vingård i Navarra. Idag, elva generationer senare, har företaget vuxit till att omfatta sex olika egendomar och produktion av vin även i Rioja, Rueda och Ribera del Duero. Företaget producerar idag viner i alla prisklasser, även om fokus ligger på viner under 200 kronor.

Veckans vin heter Chivite Selección Especial Finca de Villatuerta from Bodegas Chivite och årgången är 2009. Vinet är en cuvée på Tempranillo och Merlot från Navarra som lagrats 12 månader på franska fat. Vinet fungerar bäst till en klassiska kötträtt med svamp men fungerar också bra till pasta eller pizza.

72313 2009 Chivite Selección Especial Finca de Villatuerta, Chivite
Ett torrt, friskt vin från Navarra med ren, fräsch frukt, bra balans och inslag av plommon, körsbär, tranbär, kryddor, mineraler och fat.
131 kr 88 poäng (++)
Leverantör: Ward Wines AB

>> Fullständiga uppgifter om vinet