Efter vinsuccén lanserar Leif GW Persson nu GW:s VITA

Tegnér Spirits & Wine lanserade i maj i år det röda vinet ”GW:s RÖDA” tillsammans med den välkände TV-profilen och författaren Leif GW Persson.


Vinet blev snabbt en succé och såldes slut i flera omgångar på lagret. Nu lanserar Leif GW Persson ”GW:s VITA” som produceras på samma vingård i regionen Tejo i Portugal. GW:s VITA en blandning av druvorna Castes Fernão Pires, Arinto och Trincadeira das Pratas och enligt Leif själv ”ett smakrikt vin som passar till de flesta tillfällen då det ska drickas vitt”.

När Leif GW Persson tillsammans med Tegnér Spirits & Wine tidigare i år lanserade sitt första vin, GW:s röda, visade sig samarbetet bli en omedelbar succé. De fina recensionerna lät inte vänta på sig och redan tre veckor efter lansering var de 15 000 första flaskorna slutsålda på Systembolagets hyllor. Nu är den folkkäre kriminologen tillbaka med GW:s VITA. Samarbetet är det andra i sitt slag och resultatet av en gammal vänskap mellan barndomsvännen Christer Tegnér och Leif GW Persson.

– Min familj har varit i vinbranschen i fem generationer och vi båda gillar vin så det kändes roligt att få göra något tillsammans som vi har pratat om länge. Överväldigade över succén kring GW:s vågar vi hoppas på att också GW:s vita ska falla publiken i smaken, säger Christer Tegnér, VD och ägare av Tegnér Spirits and Wine.

GW:s VITA produceras på samma vingård som GW:s RÖDA, i den portugisiska regionen Tejo. I denna relativt outforskade vinregion finner vi såväl stora vinproducenter som mindre familjeägda producenter. Tejo är beläget i Portugals hjärta med en rik tradition av vinodling där hantverket sätts i fokus. Jordbruksområdet producerar omkring 12 procent av Portugals totala vinproduktion och i Tejo odlas flertalet inhemska druvor.

Från och med den 26 november ”GW:s VITA” att beställa på systembolaget.se. Boxen innehåller 3000 ml och artikelnummer är 72306-08, och priset är 269 SEK.