”Elegant uppstramad Valpolicella – Vivaldi Valpolicella ”ai Colli”

Här har vi ett vin med tacksamt återhållsam sötma och fräschör i den mörka körsbärsfrukten


Ripasson från producenten Vivaldi (art.nr 71805, 109 kr) gjorde snabbt succé bland svenska vindrickare när den förra hösten lanserades på Systembolaget. Nu kommer uppföljaren – Vivaldi Valpolicella ”ai Colli” i årgången 2016 – en äkta Valpolicella bestående av de klassiska druvorna corvina, corvinone och rondinella. Valpolicella är ett av de viner som italienare själva dricker till vardags tack vare dess smakprofil och inte minst på grund av dess tacksamma egenskaper av att matcha till mat.

Så här tycker Boxtoppen om Vivaldi Valpolicella ”ai Colli” 2016
Från Valpolicella finner vi ofta viner – speciellt i denna låga prisklass – med en påtaglig fruktsötma från ”solkokt” frukt som tenderar att bli för söta och ”kladdiga” och drar år Ripasso/Amarone hållet. Men här har vi ett vin med tacksamt återhållsam sötma och fräschör i den mörka körsbärsfrukten. Vegetala örter, tanniner och en lagomlätt krydda liksom en strimma mineraler som ger bra stringens och ryggrad. Det här är sålunda en ren och elegant Valpolicella med skönt syrlig sträng i gom och bra fruktlängd i avslutet. Ett vin som fungerar lika bra som ”snackvin” som i kombination med ostar, pastarätter och charkuterier.

Trälåda
Vid beställning av 3 flaskor (267 kr) levereras vinet i en exklusiv trälåda så längre lagret räcker. Vinet går naturligtvis även att beställa styckvis.

Läs mer och beställ här >>