2014 Drostdy-Hof Rosé

Veckans vin kommer från Western Cape i Sydafrika och är ett ungt, fräscht och rent rosévin på box.


Drostdy Hof Rose 75443 litenDrostdy-Hof är Sydafrikas näst största varumärke i premium-segmentet. Vinerna exporteras till 45 länder. Totalt säljs det cirka tio miljoner liter Drostdy-Hof varje år, varav hälften går till Sverige. Själva varumärket skapades 1973 och lanserades i Sverige 1995, men vintraditionerna i moderbolaget går tillbaka mer än 100 år i tiden. Idén bakom varumärket var att göra drickfärdiga, rena och fräscha viner med hög kvalitet till riktigt bra priser. Chefsvinmakare på Drostdy-Hof är idag Michael Bucholz, som ansvarar för en av Sydafrikas mest komplexa och avancerade vinanläggningar och med en fatlagringskällare som i storlek är unik i Sydafrika. I källarna finns i dag ca 20 000 fat på vardera 300 liter som tillhör olika egendomar som ingår i moderbolaget.

Veckans vin är 2014 Drostdy-Hof Rosé, som är ett friskt, rent rosévin på box. Detta är Drostdy-Hofs senaste lansering och den fjärde boxen på den svenska marknaden. För bara 165 kronor är detta ett klockrent superfynd som ni bör beställa hem från beställningssortimentet redan idag. Den friska syran och fina tonen av blodgrapefrukt gör vinet perfekt till sallader, sommarbufféer eller som pratvin en vacker sommarkväll.

75443 2014 Drostdy-Hof Rosé
Ett ungt, fräscht rosévin med ren, torr frukt, bra balans och inslag av blodgrapefrukt, äpple, smultron, citrus och mineraler. Ett klockrent superfynd.
Tappningsdatum: 28 oktober 2014.
Provningsdatum: april 2015.
3000 ml  165 kr  3 poäng  SUPERFYND