Cameleon Selection Malbec

Malbec-druvan ligger tillsammans med Cabernet Sauvignon, Shiraz och Merlot bakom veckans vin från Tupungato, en del av Mendozadistriktet i nordvästra Argentina.


Cameleon-Bib-miniatyrbesk

Domaine Bousquet grundades 1997 av Jean Bousquet, Trots att Jean Bousquet är fransman föll valet av plats på Tupungato i distriktet Mendoza i Argentina. Skälet var att Jean ville göra ekologiska viner och enligt honom var Tupungato på 1250 meters höjd den perfekta platsen med få skadeinsekter, låg luftfuktighet, bra jordar och varma dagar och kalla nätter. Idag har vingårdarna vuxit till 265 hektar planterade med främst malbec, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, syrah, chardonnay och  pinot gris.

Veckans vin är 2014 Cameleon Selection Malbec från Domaine Bousquet. Vinet som finns både på box och flaska är rikt och generöst med fina bärtoner och fungerar bra till stekt och grillat kött eller till en pizza.

6581 2014 Cameleon Selection Malbec, Domaine Bousquet
Ett djupt, rikt och fylligt vin från Mendoza med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av hallon, körsbär, björnbär, ljus choklad, mandariner, mineraler och vanilj. Mindre än 3 gram socker per liter. Ekologiskt. Tappningsdatum: 2015-02-23. Provningsdatum: maj 2015. Vinet finns också på flaska för 79 kronor.
(3000 ml) 227 kr 84 poäng (++)
Leverantör: Vinia Sweden AB