AKTUELLT:
Högsta betyg till Tareq Taylors tyska riesling!
100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk
Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien
To The Nines – högt betyg till spännande...
En god jul från Tegnér & Son
Krämig potatisgnocchi med rödgul trumpetsvamp, kalkon, spenat, Appenzeller...
Trots skenande priser – svenskar slänger mat för...
Teriyakipenslad & serranolindad torskrygg, heta ramennudlar & klassisk...
POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs – fyndmässigt...
Blossa 2023 – här är årets smak
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Nu avgörs världsfinalen i Bocuse d’Or Kock-VM i Lyon, 29-30 januari 2019

Nu avgörs världsfinalen i Bocuse d’Or Kock-VM i Lyon, 29-30 januari 2019

av Boxtoppen januari 29, 2019
januari 29, 2019
156

Den 29-30 januari tävlar 24 nationer om de åtråvärda medaljplatserna i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or. Sveriges representant Sebastian Gibrand och coach Tommy Myllymäki tävlar dag två. Samma kväll, den 30 januari, vet vi hur det har gått för det svenska teamet, som i flera månader förberett de två tävlingsrätterna som ska tillagas på fem timmar och 35 minuter.

Sverige tävlar i kök nummer tio med starttid klockan 09:30 den 30 januari. Klockan 14:30 ska rätt nummer ett, två identiska chartreuse på skaldjur och grönsaker, presenteras för juryn. Rätt nummer två serveras klockan 15:05 och består av kalvracks med tillval av kalvbräss, lever, njure, fötter och/eller tarmkrås.

I samband med världsfinalen för kockar i Lyon har det svenska teamet valt att hylla Nobelpriset.

– Med min matlagning vill jag hylla Nobelpristagare genom tiderna för deras fantastiska upptäckter och hårda arbete. Med dessa människor i åtanke har jag inför Bocuse d´Or förberett mitt livs måltid. Här finns fysik, ekonomi, kemi, kultur, hälsa och inte minst diplomati. En måltid är en symbol för fred, säger Sebastian Gibrand.

Bocuse d’Or anordnas vartannat år i Lyon. Tävlingen startade redan 1987 av den franska stjärnkocken Paul Bocuse och har blivit en viktig språngbräda för många av dagens framstående kockar. De tävlande mäts i smak, prestation, design, teknisk kunskap, organisation och kreativitet. Men det är alltid den godaste maten som vinner. Sverige har genom åren tagit hem en rad medaljer men endast en gång har guldet tillfallit Sverige – 1997 med Mathias Dahlgren.

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av:
Sebastian Gibrand, kandidat
Tommy Myllymäki, coach
Gustav Leonhardt, commis
Albin Edberg, andreacoach
Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien
Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige

Det svenska teamet har under hela processen stöttats av ett smak-team bestående av:
Markus Aujalay
Adam Dahlberg
Jonas Dahlbom

matsverige
Tidigare artiklar
Blossa presenterar ny alkoholfri vinterdryck
Nästa artikel
En av fyra svenskar har tagit en vit månad

LIKNANDE ARTIKLAR

Högsta betyg till Tareq Taylors tyska riesling!

100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien

To The Nines – högt betyg till spännande...

En god jul från Tegnér & Son

Krämig potatisgnocchi med rödgul trumpetsvamp, kalkon, spenat, Appenzeller...

Trots skenande priser – svenskar slänger mat för...

Teriyakipenslad & serranolindad torskrygg, heta ramennudlar & klassisk...

POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs – fyndmässigt...

Blossa 2023 – här är årets smak

FLER RECEPT

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

  • Lamminnerfilé, primörer, vit bönkräm & sicilianskt rött i glasen

ARTIKLAR

  • 100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

  • En god jul från Tegnér & Son

  • Trots skenande priser – svenskar slänger mat för nära 800 kr varje månad

  • Blossa 2023 – här är årets smak

  • Karins Veranda – en nyhet

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2023.

Populär läsning just nu

  • 1

    Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien

    september 20, 2023
  • 2

    100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

    september 21, 2023
  • 3

    To The Nines – högt betyg till spännande rödvinsnyhet från en av Portugals främsta!

    september 19, 2023

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

James Suckling ger 90 poäng till Casillero...

Pasqua Mucchietto – det gestikulerande vinet!

Ny höstlansering av Törley Chardonnay Méthode traditionelle...