De bästa skaldjursmånaderna är nu här och till räkorna eller havskräftorna dricker vi väldigt gärna sauvignon blanc. Druvan tillhör en av de mer aromatiska druvsorterna och vi känner lätt igen den för sin karaktäristiska och expressiva profil där uttrycken går från krusbär, nässlor och grönskande trädgård till nyanserna av mer tropisk fruktighet som kiwi och passionsfrukt.
Druvan är full av liv och passar utmärkt till många maträtter där vi vanligtvis anstränger oss för att hitta den rätta smakkombinationen. Speciellt i sallader utmärker sig druvan, men några av de mest lyckade kombinationerna är tillsammans med vita, mjälla fiskar, pilgrimsmusslor, räkor och inte minst getost. Sauvignon blanc-druvans friskhet förknippas ofta med sommartid, vilket gör den prisvärda nyheten Étage Sauvignon Blanc till ett utmärkt val till sensommarens skaldjur och grillade fisk.
Boxtoppen om nyheten Étage Sauvignon Blanc
Tropiska frukter tar huvudrollen i en ganska viskos struktur, snyggt inramad av lime och citrus. I fruktdragen finner vi även päron, äpplen, svarta vinbär och en hint av grapefrukt tillsammans med instick av örter och krusbär. Tacksamt låg alkoholhalt och generös rondör i kombination med ett otroligt blygsamt pris gör detta till en god partner till sommarens mingelbufféer och sammankomster.
Betyg: 3,5 av 5 Boxtoppen-poäng
Étage Sauvignon Blanc (3000 ml, 8%, 179 kr) är en nyhet i Systembolagets beställningssortiment. Vinet har artikelnummer 71713, sockerhalten är 1,4 gr/100 ml och kan enkelt beställas till valfri butik HÄR